sunnuntai, 25 helmikuu 2018 10:41

Aleksi Rantala ja Sakari Suominen tuomitsivat olympiafinaalissa

Kirjoittanut Toimitus
Kuvituskuva. Kuvituskuva.

Suomalaiset Liiga-tuomarit Aleksi Rantala ja Sakari Suominen tuomitsivat varhain sunnuntaiaamuna pelatussa miesten olympiafinaalissa.

Vahvan kansainvälisen kokemuksen omaavalle Aleksi Rantalalle olympialaiset olivat uran ensimmäiset. Rantala palasi kuluvalle kaudelle Liigaan SHL:stä. Rantala on viheltänyt urallaan neljässä eri MM-turnauksessa. Alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Rantala on ollut mukana kerran.

Kansainvälisesti paljon kokemusta omaavalle Sakari Suomiselle olympialaiset olivat uran toiset. Hän oli aikaisemmin mukana vuonna 2014 Sotshissa. Lisäksi Suomiselta löytyy vyöltään peräti seitsemät MM-kilpailut, viimeisimmät vuodelta 2017, jolloin hän tuomitsi myös MM-finaalissa. Suominen on lisäksi tuominnut kahdesti alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Liigan parhaaksi linjatuomariksi Suominen on valittu kolmesti.

Rantala on historian ensimmäinen suomalaispäätuomari olympiafinaalissa. Linjatuomareista olympiafinaalissa ovat aiemmin tuominneet Antti Hämäläinen Salt Lake Cityssä vuonna 2002 ja Stefan Fonselius Vancouverissa vuonna 2010.

PyeongChangin olympiafinaalissa Rantalan ja Suomisen lisäksi tuomitsivat yhdysvaltalainen päätuomari Mark Lemelin ja ruotsalainen linjatuomari Jimmy Dahmen.

Erotuomarivalvojana finaalissa toimi Jukka Pakaslahti.

Lähde: Liigan tiedote

Miesten olympiaturnauksen kaikkien otteluiden tuomarilistat

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia