perjantai, 10 marraskuu 2017 00:52

Teemu Hartikainen: "Venäjää vastaan hektistä ja hienoa pelata"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Teemu Hartikainen: "Venäjää vastaan hektistä ja hienoa pelata" Matti Nenonen

Joonas Kemppaisen johtama Leijonien kakkosketju oli läpi avausottelun todella pirteällä pelipäällä. Kemppainen ja Julius Junttila vastasivat Suomen avausosumasta, mutta myös ketjun kolmantena pyöränä häärinyt Teemu Hartikainen oli oivalla pelituulella.

Torstai-iltainen työpuhde Venäjää vastaan maistui 27-vuotiaalle hyökkääjälle hyvin.

- Hienolta tuntui. Venäjää vastaan pelatut ottelut on täällä Karjala-turnauksessa hektisiä ja hienoja pelata. Niissä on intensiteettiä. Sekin varmasti vaikuttaa, kun on niin kauan pelannut KHL:ssä ja siellä on paljon tuttuja pelaajia vastassa, joiden kanssa on jo aikaisempia kaunoja. On näitä pelejä mukava pelata.

Venäjä vastustajana sytyttää aina itsekin Venäjällä kiekkoilevaa Hartikaista.

- Kyllähän Venäjä on aina kova, taitava ja nopea joukkue. Saa aina täyden iltapuhteen tehdä, että voiton sieltä kaapii.

Salavat Yulaev Ufan riveissä yhdessä pelaavat Hartikainen ja Kemppainen ovat olleet joukkueensa tehomiehiä. Yhteinen sävel löytyi siis helposti myös maajoukkueessa ja Leijonien kakkosketjun vahvat otteet näkyivät hyvin myös katsomon puolelle. Kyseinen kakkosvitja oli juonia Suomen jo 2-0 -karkumatkalle ensimmäisen erän lopussa. Kauniisti pelatun kuvion päätteeksi Hartikainen vain epäonnistui laukauksessaan pahemman kerran.

- Joo, ”Kepunhan” (Kemppaisen) kanssa ollaan koko kausi pelattu yhdessä ja tiedetään kuviot jo hyvin. ”Julle” (Junttila) tuo sitten tosi hyvät jalat siihen vasempaan laitaan, että oli kyllä todellinen nautinto pelata tänään ja nautti kyllä jokaisesta vaihdosta.

Leijonien avausottelu oli vahvaa peruspeliä ja varsinkin alivoima toimi moitteettomasti. Parannettavaa kuitenkin vielä jäi viikonloppuna odottaviin koitoksiin.

- Kyllähän tuossa edelleen voisi tuota maalintekoa petrata. Oli kuitenkin kaksi ylivoimaakin ilman maaleja. Se on joskus niin pienistä marginaaleista kiinni. Tärkeintä on kuitenkin samalla lailla jatkaa, niin eiköhän tästä vielä hyvä turnaus tule, Hartikainen päättää.

Perjantaina Suomi viettää välipäivää, mutta lauantaina vastaan asettuu aina niin rakas Tre Kronor.


Karjala-turnaus jatkuu perjantaina 10.11. - Suomi ja Venäjä viettävät välipäivää, mutta klo 15 Hartwall Arenan kaukalossa kohtaavat Tshekki ja Sveitsi ja klo 18.30 Kanada ja Ruotsi. Pääsyliput turnaukseen myy Ticketmaster, VIP-liput Starsquad. Kotikatsomoihin turnauksen välittää Yle.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta

Etsi sivustolta