keskiviikko, 08 marraskuu 2017 23:14

Miro Heiskanen: "Karjala-turnaus on iso näytönpaikka"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Miro Heiskanen: "Karjala-turnaus on iso näytönpaikka" Pasi Mennander

HIFK:n Miro Heiskanen totesi Leijonat-lehden haastattelussa viime kesänä, että olisi siistiä päästä pelaamaan Leijonissa jo tulevalla kaudella. 18-vuotiaalla puolustajalla olikin Leijonien mediapäivänä hyvästä syystä hymy herkässä, kun tuo tavoite tuli saavutettua.

- Totta kai hyvältä tuntuu. Pienestä pitäen on kuitenkin halunnut pelata A-maajoukkueen pelejä ja nyt se toteutuu. On se vaan huippu fiilis!

Ikätoverinsa Eeli Tolvasen tavoin Heiskanen on kiekkoa seuraavalle väelle tuttu nimi jo nuorten maajoukkueesta. Nuorukainen ei kuitenkaan aio lähteä hötkyilemään miesten peleissä.

- Varmasti on kovia pelejä tulossa, mutta ihan omaa peliä lähden pelaamaan enkä turhaan lähde jännittämään tai yrittämään mitään ylimääräistä. Omalla pelillä pitäisi hyvää jälkeä tulla, Heiskanen tuumii.

Jo junnutasolta asti aina HIFK:ta edustanut espoolainen on aloittanut toisen Liiga-kautensa vahvasti. Kymmenessä ottelussa tehopisteitä on kertynyt nuorelle puolustajalle yhtä monta (6+4.) Heiskanen kärsi vielä kesällä aivotärähdyksestä, mutta siitä toivuttuaan on pyrkinyt treenaamaan mahdollisimman kovaa.

- En ole mitenkään eri lailla tehnyt mitään, mutta kovaa totta kai treenannut ja paljon koittanut voimaa kehittää ja saada lisää. Se on varmasti helpottanut noissa kamppailutilanteissa. Ja veto on varmaan parantunut vähän, ainakin toivottavasti voimaharjoittelu on helpottanut siihenkin.

Leijonien ensimmäisissä jääharjoituksissa Heiskanen viiletti Atte Ohtamaan aisaparina. Nuori mies vaikutti varsin tyytyväiseltä uuteen pakkipariinsa.

- No hyvältä tuntui, että ihan ekoiksi treeneiksi meni kyllä hyvin Aten kanssa. Ja varmasti se tuosta vielä vaan paranee, kun pääsee parit treenit lisää vetämään.

Kun tulee kysymys lähestyvistä olympialaisista vaatimaton, mutta kuitenkin myös kunnianhimoinen ja päättäväinen nuorukainen hymyilee ensin ujosti ennen kuin vastaa.

- No on ne kyllä vähän tietenkin mielessä. Niihinkin kuitenkin kun on mahdollisuus päästä. Mutta en nyt kuitenkaan ole sitä liian paljoa miettinyt, niihin on kuitenkin vielä sen verran aikaa. Pyrin vain pelaamaan omaa peliä ja kehittymään edelleen pelaajana vielä tämän kauden aikana mahdollisimman paljon, että voisi myös päästä sinne olympialaisiinkin, Heiskanen järkeilee.

Karjala-turnaus on päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan ensimmäinen olympialeiri. Se näkyy muidenkin maiden otteissa, kun mukana ovat nyt myös Sveitsi sekä Kanada ja jokaisella joukkueella huippurosterit kasassa. Tulevat pelit ovat monelle pelaajalle tärkeitä näytönpaikkoja mahdollisia olympialaisia ajatellen. Niin myös Heiskaselle.

- On tämä luultavasti aika isokin näytönpaikka. Just siihen tähdätään, että täällä kulkisi pelit samalla lailla kuin alkukausikin on mennyt. On iso näytönpaikka, ei sitä voi kiistää, HIFK:n mies päättää.

 

Suomi kohtaa Karjala-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Venäjän, ottelu pelataan torstaina 9.11. klo 18.30 Helsingin Hartwall Arenassa. Karjala-turnauksen otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä. Samalta sivulta löytyvät linkit joukkueiden kokoonpanoihin. Pääsyliput turnaukseen myy Ticketmaster, VIP-liput Starsquad. Kotikatsomoihin turnauksen välittää Yle.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta

Etsi sivustolta