tiistai, 07 marraskuu 2017 21:59

Savinainen ja Koivisto odottavat Karjala-turnauksen avaavaa Venäjä-peliä

Kirjoittanut Emilia Mansikka
Veli-Matti Savinainen nähtiin myös viime kaudella Karjala-turnauksessa. Veli-Matti Savinainen nähtiin myös viime kaudella Karjala-turnauksessa. Pasi Mennander

Suomi kohtaa Karjala-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan torstai-iltana Venäjän.

Leijonilla on edessään vain kahdet harjoitukset ennen varsinaisia otteluita, mutta hyökkääjä Veli-Matti Savinainen vakuuttaa, että mahdollisimman ehjää suoritusta lähdetään hakemaan. Joukkueen ensimmäisissä jääharjoituksissa vauhti oli todella kovaa.

- Kun maajoukkueeseen tullaan, niin kaikki laittaa aina vähän ekstralisää tekemisiinsä. Kaikki näyttivät nauttivan täällä olosta ja jääkiekosta.

Puolustaja Miika Koivisto myötäilee, että vauhtia harjoituksissa tosiaan riitti. Hän arvioi Leijonien erityisvahvuudeksi joukkueen hyökkäysosaston.

- Meillä on paljon taitavia luisteluvoimaisia hyökkääjiä. 

Molempien tavoitteena on antaa oma parhaansa joukkueelle joka päivä. Koivisto näkee roolinsa joukkueessa selkeänä.

- Multa odotetaan varmasti aktiivista hyökkäysten tukemista ja hyvää peruspuolustuspeliä.

Savinainen kokee, että häneltä joukkue ja valmennusjohto odottavat hyvää ja varmaa pelaamista sekä itsensä likoon laittamista erityisesti erikoistilanteissa.

- Jokaiselta jätkältä, joka pelaa ylivoimalla, odotetaan tulosta, joten varmasti tuloksentekokin on yksi vastuualuistani.

Koivisto ei lähde vielä analysoimaan, millainen joukkue torstaina on vastassa, vaan odottaa, että Venäjän peliä käydään valmennusjohdon kanssa läpi. Savinainen uskoo, että vastassa on ennen kaikkea taitoa.

- Totta kai Venäjä on joka vuosi tosi taitava joukkue. Yksilötaitoa löytyy paljon enemmän kuin esimerkiksi meillä täällä Suomessa. Mutta Venäjä kaadetaan nimenomaan meidän omilla aseilla eli yhtenäisellä ja tiiviillä joukkuepelillä. Mä uskon, että kun me yhdessä tehdään hommia, niin laitetaan Venäjä tiukoille ja otetaan voitto.

Suomi kohtaa Karjala-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Venäjän, ottelu pelataan torstaina 9.11. klo 18.30 Helsingin Hartwall Arenassa. Karjala-turnauksen otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä. Samalta sivulta löytyvät linkit joukkueiden kokoonpanoihin. Pääsyliput turnaukseen myy Ticketmaster, VIP-liput Starsquad. Kotikatsomoihin turnauksen välittää Yle.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia