torstai, 08 syyskuu 2016 10:22

Jokinen luottaa nuorten osaamiseen - "Fiksu ja pelaava joukkue"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Jokinen Leijonien jääharjoituksissa. Jokinen Leijonien jääharjoituksissa. Pasi Mennander.

Leijonien kokeneeseen kapteenistoon kuuluu Mikko Koivun ja Valtteri Filppulan lisäksi myös varakapteeni Jussi Jokinen, 33, joka on scoutannut World Cupiin valmistautuvat Leijonat tarkasti.

- Meillä on fiksu ja pelaava joukkue. Pelinäkemys on hyvä, ja hyökkääjät ovat fiksuja. Se on yksi iso vahvuus meille.

Hän jatkaa, että joukkueen nuorten pelaajien erikoisominaisuudet ovat vahvuus, kuten Patrik Laineen laukaus, jota heidän pitää pystyä käyttämään. Jokinen pääseekin seuraamaan Laineen laukausta läheltä, sillä Leijonien ykkösketju on nuoren Aleksander Barkovin johtama vitja, jossa laidoilla ovat Jokinen ja Laine.

Mutta vahvuuksia on myös Jokisella itselläänkin. Viime kaudella hän oli suomalaisten NHL-pelaajien pistepörssin kärjessä (60), NHL-uran aloituksien voittoprosentti on 53,5, ja rangaistuslaukaukset ovat uponneet NHL:ssä hyvin, 36/90.

Ja sitten ovat asiat, joita Jokinen kutsuu Leijonien perusvahvuuksiksi: maalivahtipeli, koko joukkueen puolustuspeli ja jokaisen viisikon tiiviys.

- Meidän pitää saada ne näkymään meidän pelissä. Ja joka jätkän täytyy pystyä tuomaan omat henkilökohtaiset vahvuudet.

Suomi pelaa kolme esiottelua ennen World Cupia, kaksi Ruotsia ja yhden USA:ta vastaan, ja Jokisen mielestä ne näyttävät hyvin sen, onko kaikki niin kuin pitää.

- Late (päävalmentaja Lauri Marjamäki) ei ole ikinä valmentanut pienessä kaukalossa. 

Harjoituspelit näyttävät, että toimivatko jutut vai ei, ja me pystytään sitten ehkä vielä viilaamaan niitä. Jos toimii, loistavaa.

Jokinen toivoo, että he pystyisivät parantamaan koko ajan, ja peli olisi hyvin uomissa, kun kiekko putoaa Torontossa. Avausvastustaja on Pohjois-Amerikan nuorten joukkue.

- Ei ole hirveästi mietitty lohkoa, mutta jos nopeasti ajattelee, niin nuorten joukkue ja se eka peli on heti tosi tärkeä. Siitä riippuu paljon, miten turnaus lähtee liikkeelle.

Jokinen pohtii, että jos he voittavat avausottelun, niin silloin Leijonat on hyvissä asemissa.

- Jos siinä tulee turpaan, niin sitten pari seuraavaa peliä on periaatteessa pakko voittaa, jos haluaa jatkoon. Oma peli pitää saada ekaan peliin niin valmiiksi kuin mahdollista.

 
Viimeksi muutettu torstai, 08 syyskuu 2016 10:27