tiistai, 06 syyskuu 2016 14:42

World Cupista riippuu, saako Filppula olla äänessä - "Paljon on pelissä"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Valtteri Filppula maanantain jääharjoituksissa. Valtteri Filppula maanantain jääharjoituksissa. Pasi Mennander.

Leijonien varakapteeni Valtteri Filppula, 32, odottaa innoissaan kuun puolivälissä käynnistyvää World Cupia.

- Hyvillä mielen lähden turnaukseen. Itselle ei ole tullut liikaa maajoukkuepelejä, ja siksi on kiva olla mukana. Hyvä avaus koko kaudelle, hän miettii.

Ja mitä paremmin Suomi menestyy, sitä helpompi NHL-kausi Filppulalle tulee. World Cupissa nimittäin on mukana 12 pelaajaa Filppulan NHL-joukkueesta Tampa Bay Lightningista, ja heti kahdessa esiottelussa Ruotsia (8.9. ja 10.9.) vastaan jäällä on kaksi joukkuekaveria, puolustajat Victor Hedman ja Anton Strålman, joita pidetään yhtenä NHL:n kovimmista pakkipareista.

- Paljon on pelissä tässä turnauksessa. Saa nähdä, että pitääkö alkukausi olla tosi hiljaa kopissa. Toivottavasti pelit menevät niin hyvin, että saa olla vähän enemmän äänessä, Filppula naurahtaa.

Filppulan mukaan tämä kausi poikkeaa muista kausista siinä mielessä, että kesällä piti mennä vähän aikaisemmin jäälle ja harjoituspelit ovat kovempia kuin normaalisti. Ruotsin lisäksi Leijonat pelaa esiottelun myös USA:ta vastaan Washingtonissa 13. päivä.

Hän luonnehtii Leijonien olevan hyvin liikkuva joukkue, jolla on hyvät maalivahdit.

- Tämän kaltaisessa turnauksessa, kun kaikki on yhdestä pelistä kiinni, niin kyllä meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä, hän muistuttaa ja jatkaa, että joukkue on nuori, mutta aika nuoria ovat vastustajatkin.

- Peleistä tulee varmaan aika tasaisia ja jänniä, ja siinä mielessä odotan turnausta innolla. Meidän ryhmä näyttää hyvältä.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Ruotsi, Venäjä ja alle 23-vuotiaiden Pohjois-Amerikan joukkue, jonka Suomi kohtaa ensimmäisenä 18. syyskuuta.

- Hyviä porukoita kaikki, Filppula mainitsee.

Hän kuvailee turnausta sellaiseksi, ettei ole yhtään sellaista ottelua, jossa voisi ajatella, että tässä nyt vähän lämmitellään.

- Kyllä heti on aika kova matsi, kun nuoret ovat vastassa. Ei siitä tempo hirveästi enää kovene. Toisaalta, se on ihan hyväkin, että saa sen ottelun ensimmäisenä alta pois.

 
Viimeksi muutettu tiistai, 06 syyskuu 2016 14:46