keskiviikko, 07 syyskuu 2016 16:35

Esa Lindell haluaa nauttia pelaamisesta - "Siitä saa etulyöntiasemaa"

Kirjoittanut Heidi Hautamäki
Lindell (vas.) maanantain mediatilaisuudessa. Lindell (vas.) maanantain mediatilaisuudessa. Siiri Markkanen.

Viime keväänä Leijona-paidassa MM-hopeaa saavuttanut Esa Lindell, 22, ei malta odottaa pääsyä tositoimiin.

Tikkurilan Jää-Veikkojen kasvatti uskoo, että 17. syyskuuta alkava World Cup -turnaus tulee olemaan alusta loppuun asti kovaa menoa. Hän kehuu, että Suomella on mukana nuorekas, monipuolinen ja hyvin liikkuva puolustus. 

- Meillä joukkuepelaaminen on parasta laatuaan. Siihen Suomen peli yleensäkin perustuu. Lisäksi nyt on jälleen matkassa hyvät veskarit, Lindell analysoi. 

NHL-joukkue Dallas Starsin organisaatiossa ja pääasiassa seuran farmijoukkueessa pelaava Lindell aikoo ryhtyä tositoimiin jo harjoitusotteluissa. 

Suomi aloittaa pelit World Cupissa 18.syyskuuta nälkäistä ja nuorta Team North Americaa vastaan. Sitä ennen Leijonat kohtaavat World Cupin esiottelussa Ruotsin 8.syyskuuta Hartwall Arenassa. Lauantaina 10.syyskuuta maat kohtaavat Göteborgissa. Myöhemmin Leijonat pelaavat harjoitusottelun Yhdysvaltoja vastaan Washingtonissa. 

- Harjoitusottelut tulevat olemaan tiukkoja ja kovatempoisia. Ne ovat hyviä valmistavia pelejä, jotta olemme parin viikon päästä valmiina pelaamaan tosissamme. Pelit ovat joskus pienestä kiinni. Varmasti jos on heti valmis, niin siitä saa etulyöntiasemaa, Lindell pohtii. 

Lindell kokee, ettei harjoitusotteluiden jälkeen ole mitään ihmeellistä tehtävää.  

- Tärkeintä on pystyä tekemään omaa peliä. Täytyy vaan pelata ja nauttia. 

Lindell ei halua sen kummemmin analysoida vastustajia, mutta uskoo kaikkien olevan kovia joukkueita.

 
Viimeksi muutettu keskiviikko, 07 syyskuu 2016 16:38