tiistai, 03 toukokuu 2016 21:56

Suomen toisen maalin syöttänyt Jokinen: ”Palavereita tiedossa”

Kirjoittanut
Jussi Jokinen tekee kaukalossa tehopisteitä ja suuren määrän töitä jokaisessa ottelussa. Jussi Jokinen tekee kaukalossa tehopisteitä ja suuren määrän töitä jokaisessa ottelussa. Jukka Salminen

Suomi voitti tiistai-iltana Hartwall Arenassa pelatussa harjoitusottelussa Yhdysvallat maalein 3-2. Suomen riveissä pelasivat kauden ensimmäisen A-maaottelunsa muun muassa Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen.

Florida Panthersissa seurajoukkuepelejä urakoivan kaksikon lisäksi Leijonien ykkösketjussa pelasi tiistaina Patrik Laine. Jokinen ja Laine kirjauttivat syöttöpisteet Teemu Pulkkisen toisessa erässä ylivoimalla iskemään 2-1-johtomaaliin.

- Kaksi erää pelattiin mielestäni hyvin, mutta kolmannessa erässä tasomme laski. Toisaalta vastustaja paransi ottelun edetessä, joten he myös tekivät pelimme vaikeaksi, joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Jussi Jokinen sanoi.

Kokeneellekin pelaajalle sattuu välillä virheitä. Avauserässä Jokinen menetti kiekon pahassa paikassa, mutta Suomen maalivahti Mikko Koskinen torjui Yhdysvaltojen Dylan Larkinin läpiajon.

- Joskus noita virheitä sattuu, ja ei siinä sydän hypännyt kurkkuun. Koko joukkueen täytyy karsia virheitä, kun MM-kilpailut alkavat, Jokinen tuumi rauhallisesti.

- Kiekko pitää saada pelattua nopeammin vastustajan alueelle. Siten mahdollisuus keskialueen kiekonmenetyksiin pienenee.

Jokinen ja Barkov ovat muodostaneet tehokkaan kaksikon Floridan NHL-joukkueessa. Tiistaisen maajoukkueketjun kolmas lenkki Laine on entuudestaan tuttu vain Barkoville.

Jokinen näki Laineen ensimmäisen kerran pelaamassa vasta ottelussa Yhdysvaltoja vastaan, eli heti jouduttiin tositoimiin.

- ”Sashan” kanssa pelimme kulki oikein hyvin, ja ”Patekin” löytyi kentältä mukavasti. Hyvä tästä tulee, luottavainen Jokinen kertaili.

- Kuka minua vähänkin tuntee, niin tietää että palavereita on tulossa. Tykkään suunnitella ja hieroa kuviot viimeisen päälle kuntoon palavereissa ennen kuin kuviot siirretään jäälle, Jokinen lupasi.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia