sunnuntai, 08 marraskuu 2015 20:18

Kukkonen Leijonien vähäisestä maalimäärästä: "Jossain vaiheessa alkaa menemään"

Kirjoittanut Riku Saari
Kukkosen mukaan Leijonat oli Ruotsia pehmeämpi maalien edessä. Kukkosen mukaan Leijonat oli Ruotsia pehmeämpi maalien edessä. Matti Nenonen

Leijonien kapteeni Lasse Kukkonen moitti joukkuettaan pienestä pehmeydestä Ruotsi-ottelussa, mutta katsoi turnauksen olleen kokonaisuutena hyvä nytkäytys kohti kevättä matkustavalle Leijonien junalle.

Leijonat voitti Karjala-turnauksessa Venäjän ja Tshekin maalein 2–1, mutta hävisi sunnuntaina Ruotsille lukemin 2–3.

– Tiukka vääntö oli. Ensimmäisellä puolikkaalla ei oltu sota-alueella jämäkkiä kummassakaan päädyssä, Kukkonen harmitteli.

–  Hyvä joukkue vastassa. Kun sellainen saa kaksi maalia eteen, siitä on tiukka tulla takaisin. Hyvin käännettiin peli vielä meille, mutta ei riittänyt. Tiukka peli, kuten aiemmatkin ottelut.

Leijonat teki turnauksessa yhteensä kuusi maalia, omassa päädyssä verkko heilui viisi kertaa. Kukkonen itse laukoi Leijonien turnauksen ensimmäisen maalin Venäjä-ottelussa.

– Jos luodaan tuo määrä maalipaikkoja, jossain vaiheessa alkaa menemään, Kukkonen vastasi kysymykseen maalinteon tehottomuudesta.

Kapteeni kiitteli pelaajien sitoutumista yhteiseen tekemiseen. 

– Tiukkoja kansainvälisiä pelejä, kaikki maalin pelejä, paljon hyvää. Hyvä sitoutuminen joukkuepelaamiseen ja hyvä tekemisen meininki koko ajan. Halusimme pelata voitosta jokaisessa ottelussa.

– Teimme niitä asioita, joita olimme yhdessä sopineet. Ihan ok startti kauteen. Saimme junan liikkeelle, Kukkonen tiivisti turnauksen pelillisen annin.

Leijonien joukkue oli kokenut, mutta Mikko Mäenpään loukkaantumisen myötä mukaan mahtui myös yksi ensikertalainen, kun Tapparan 25-vuotias Aleksi Elorinne debytoi maajoukkueessa.

– Ennakkoluuloton debytantti, joka otti varmasti ison askeleen henkilökohtaisest, kun näki että pärjää hyvin täällä. Saimme taas yhden kansainvälisen tason pakin. Se on aina mahtava homma.

– Tämä oli lyhyt turnaus, ei oltu montaa päivää yhdessä. Hauskaa tuntui olevan kaukalon ulkopuolellakin, kapteeni tiivisti joukkuehengen.

Leijonien kausi jatkuu eri puolilla Eurooppaa. Joukkue kokoontuu taas yhteen joulukuun lopulla, kun päävalmentaja Kari Jalonen kasaa uuden joukkueen 17.-20. päivä joulukuuta Moskovassa pelattavaan turnaukseen.