sunnuntai, 08 marraskuu 2015 20:04

Karjala-turnauksen voitto lipsahti Ruotsiin – ”Tappiosta huolimatta positiivinen startti”

Kirjoittanut
Joel Lundqvist ei erehtynyt paikan saatuaan. Joel Lundqvist ei erehtynyt paikan saatuaan. Matti Nenonen

Suomi taipui sunnuntai-iltana Karjala-turnauksen päätösottelussa Ruotsia vastaan maalein 2-3 (0-1, 1-1, 1-1).

Ruotsi nousi voitolla tasapisteisiin Suomen kanssa, ja nappasi turnausvoiton Suomea paremman maalieron turvin.

- Viimeisen ottelun tappiosta huolimatta saatiin kaudelle positiivinen startti. Saimme hyvää tietoa pelaajista seuraavia maajoukkuetapahtumia ajatellen, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen tuumi.

- Puolustimme tosi laadukkaasti, ja Ruotsia vastaan hyökkäyspelimme oli parasta tässä turnauksessa. Emme kuitenkaan saaneet tarpeeksi maaleja aikaan, Jalonen kertasi.

Maalinteko todella nousi Suomen ongelmaksi Ruotsia vastaan. Leijonat myllytti, mutta Ruotsin maalivahti Viktor Fasth (27 torjuntaa) joutui antautumaan vain kahdesti.

Sami Lepistön epäonnistunut viivakuti painui Ruotsin maaliin ohi hölmistyneen Fasthin toisessa erässä Suomen pelatessa ylivoimaa. Lepistön ”ropelikiekko” kavensi lukemat 1-2:een.

Suomen toisen maalin teki pirteän turnauksen pelannut Kristian Kuusela, joka iski 2-3-loppulukemat varsinaisen peliajan viime sekunneilla.

- Meillä oli laadukas joukkue liikkeellä, ja vain parempaa tulosta maalinteon suhteen jäin odottamaan. Saatiin ajettua pelitapa-asioita sisään, ja tästä on hyvä jatkaa, Jalonen sanoi.

”Suomi pelasi hyvin”

Ruotsin avausmaalin teki ensimmäisessä erässä kokenut Joel Lundqvist ja toisesta vastasi niin ikään kokenut Jimmie Ericsson toisessa erässä.

Päätöserässä Jokerien viime kauden tehohyökkääjä Linus Omark iski voittomaaliksi jääneen osuman.

- Suomi pelasi hyvin, mutta me taistelimme. Iskimme maalit omista paikoistamme, ja voitto tietysti maistuu hyvälle, Ruotsin hyökkääjä Joel Lundqvist pohdiskeli.

Karjala-turnauksen kakkossija oli Suomelle toinen peräkkäin. Viime vuonnakin Ruotsi porhalsi ohi turnaustaulukossa viimeisessä ottelussa.

Hartwall Arenassa isänpäivän ottelua seurasi 11 295 katsojaa, ja tunnelma oli kova Suomen pitkien painostusjaksojen aikana.

- Mukavahan tuolla oli pelata ja vielä Ruotsia vastaan. Hyvä maku tästä viikonlopusta jäi, vaikka viimeinen ottelu hävittiinkin, Suomen maalilla kiekon eteen 21 kertaa venynyt Juha Metsola tuumi.