keskiviikko, 13 toukokuu 2015 02:04

Jalonen: ”Meiltä löytyy kovuutta ja henkistä kanttia”

Kirjoittanut Jukka Paananen
Pekka Rinne oli ohittamaton voittomaalikilpailussa. Pekka Rinne oli ohittamaton voittomaalikilpailussa. IIHF-HHOF Images / Richard Wolowicz

Suomi ja Venäjä ottelivat tiistai-iltana jälleen pitkän kaavan kautta. Kun varsinainen peliaika ei riittänyt, oli edessä jatkoaika. Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, joten toisena iltana putkeen leijonat ampuivat rankkareita.

Suomi oli voittomaalikisassa parempi Joonas Donskoin upealla maalilla. Pekka Rinnettä ei yllätetty kertaakaan voittomaalikilpailun aikana.

Päävalmentaja Kari Jalonen oli tyytyväinen omiensa suoritukseen.

- Oli kyllä hieno kiekkoilta. Kovempaa matsia ei voi olla, ja tämmöisen voittaminen kuvastaa joukkueen sydäntä ja sitoutumista. Ollaan tehty koko alkusarjan ajan todella hyvää työtä, Jalonen totesi MTV Sportille.

Ottelun kolmannessa erässä Venäjä karkasi Artemi Panarinin 2-1-maalilla johtoon, mutta vain kaksi minuuttia ennen loppua Joonas Donskoi tasoitti pelin.

- Peli oli kovaa, mutta ei meitä kovuudella horjuteta. Meiltäkin löytyy sitä kovuutta ja ennen kaikkea henkistä kanttia. Se nähtiin tuossa kun Venäjä pääsi johtoon ja noustiin sieltä vielä.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kyseenalaista tuomaritoimintaa, kun Leo Komarov ajettiin ulos pelistä. Jalosella onkin selkeä näkemys tuomion oikeudenmukaisuudesta.

- Kyllä se oli tuomarivirhe ja täysi katastrofi. Taklaus oli puhdas ja siellä on ymmärtääkseni nyt ottanut joku linjatuomari roolia.  Ei tuollaista saisi tapahtua tällä tasolla. Tästä tehdään ehdottomasti valitus eteenpäin, Jalonen jyrähti.

Suomi sijoittui omassa lohkossa toiseksi ja kohtaa torstaina puolivälierissä Tshekin. Ottelu pelataan Prahassa, jonne joukkue matkaakin heti keskiviikkona.

- Kyllä tavoite on mennä Prahaan ja olla siellä pitkään. Lähdetään itsevarmana ja hakemaan voittoa, päävalmentaja Jalonen sanoi MTV Sportin haastattelussa.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia