tiistai, 12 toukokuu 2015 00:11

Päävalmentaja Jalonen: ”Joukkueen henkinen kantti todella hyvä”

Kirjoittanut Jukka Paananen
Suomi juhli Joonas Donskoin viimeistelemää 1-1-maalia. Suomi juhli Joonas Donskoin viimeistelemää 1-1-maalia. IIHF-HHOF Images / Richard Wolowicz

Suomi voitti maanantaina Valko-Venäjän voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2. Ottelu oli juuri sellainen kuin Suomen valmennusjohto oli odottanutkin.

Ottelun kolmas erä oli tilanteita täynnä. Valko-Venäjä johti ottelua 1-0, kunnes Joonas Donskoi laukoi ottelun tasoihin. Vain minuuttia myöhemmin Teemu Hartikainen siirsi Suomen jo 2-1-johtoon. Valko-Venäjä tuli kuitenkin viimeisellä minuutilla tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia.

Ottelu oli kovatempoinen ja fyysinen, kuten päävalmentaja Kari Jalonen ennen peliä arvioikin.

- Kyllä tämä oli sellainen kamppailupeli mitä odotettiinkin. Pysyttiin kuitenkin sitkeänä. Luotiin myös enemmän paikkoja ja olisimme voineet voittaa varsinaisella peliajallakin, Jalonen sanoi MTV Sportin haastattelussa.

Suomi ei ole turnauksessa aiemmin joutunut pelaamaan jatkoaikaa, eikä ampumaan rankkareita. Päävalmentajan mukaan joukkue on kuitenkin henkisesti niin vahva, ettei tämä aiheuttanut sen enempää päänvaivaa.

- Kyllä nuo vetäjät oli selvät varmaan kaikille. Tiedetään, että kaikki kolme ampujaa ovat rankkareissa todella kovia. Joukkueen henkinen kantti ja voima on todella hyvä tällä hetkellä. Sen näkee pojista penkilläkin, Jalonen totesi MTV Sportin haastattelussa.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia