lauantai, 09 toukokuu 2015 19:58

Leijonat nollasi jälleen vastustajansa - ”Sitoutunut ja nälkäinen joukkue”

Kirjoittanut Jukka Paananen
Juuse Saros torjui kaiken. Juuse Saros torjui kaiken. IIHF-HHOF Images / Richard Wolowicz

Suomi voitti lauantai-iltana Slovakian lukemin 3-0. Ottelusta ei draamaa puuttunut, kun Slovakia painosti rajusti koko kolmannen erän. Suomi kuitenkin teki maalit.

Maaleja saatiin odottaa pitkään. Joonas Donskoi kuitenkin aloitti Suomen maalinteon hienolla ohjauksella kolmannen erän puolivälissä. Toisen maalin teki kolmannen erän loppupuolella Juhamatti Aaltonen ja kolmannen viimeisteli Leo Komarov tyhjään maaliin. Suomen puolustus ja maalivahtipeli toimivat läpi ottelun erinomaisesti.

- Kyllä täytyy taas pelaajia kiittää. Leijona oli sitoutunut ja voitonhaluinen. Varsinkin tuossa lopussa oli sitoutunut ja nälkäinen. Jaksettiin pelata omaa peliä ja se toimi, päävalmentaja Kari Jalonen totesi MTV Sportille.

Ottelu oli jo neljäs perättäinen nollapeli Suomen joukkueelle. Aiemmat ottelut torjunut Pekka Rinne oli tänään lepovuorossa ja tolppien välissä oli nuori Juuse Saros. Saros kuitenkin jatkoi Rinteen tapaan eli pelasi nollapelin.

- Kyllä oli nuori poika kovassa paikassa, mutta kuten me tiedetään se poika ei turhia hermoile. Oikea mies oli tänään maalissa se nähtiin kyllä, Jalonen sanoo.

Leijonat saivat myös kaivattuja onnistumisia Juhamatti Aaltoselta. Aaltonen laukoi 2-0-maalin ja lunasti niitä odotuksia, joita häneen on kohdistunut.

- Kyllä me luotetaan omiin ja haluamme peluuttaa kaikkia pelaajia. Tässä on edessä kaksi kovaa ottelua, Jalonen sanoo MTV Sportin haastattelussa.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoitelussa.

 

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 09 toukokuu 2015 20:03

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia