perjantai, 08 toukokuu 2015 01:07

Päävalmentaja Jalonen: ”Pelattiin todella vahvasti - Peksi hoitanut hommansa mallikkaasti”

Kirjoittanut Jukka Paananen
Petri Kontiola (vas.), Juuso Hietanen ja Sami Lepistö juhlivat Suomen 2-0-maalia. Petri Kontiola (vas.), Juuso Hietanen ja Sami Lepistö juhlivat Suomen 2-0-maalia. IIHF-HHOF Images / Richard Wolowicz

Suomi voitti torstai-iltana Slovenian selvin numeroin 4-0. Suomi hallitsi peliä vahvasti kaikki kolme erää ja Slovenia oli selvä vastaantulija hurjassa vauhdissa. Kaksi lepopäivää olivat ladanneet leijonalauman hyvään iskuun.

- Ei siinä kaveri meinannut kyydissä pysyä. Meillä oli todella energinen joukkue ja pelattiin todella vahvasti, totesi päävalmentaja Kari Jalonen MTV Sportille.

Suomen kiekollinen hallinta kesti koko pelin ajan. Slovenian ainoat pidemmät hyökkäykset olivat, kun he pelasivat ylivoimalla. Suomen alivoima kesti kuitenkin nekin tilanteet helpohkosti. Suomi hyökkäsi erittäin aktiivisesti koko viisikon voimin ja se tuotti tulosta.

- Kyllä läpi pelin pelattiin hyvin joukkueena. Puolustus tukee hyvin hyökkäystä ja pelataan suoraviivaisesti. Siitä täytyy pitää kiinni jatkoa ajatellen, Jalonen totesi.

Ottelu oli jo Suomen kolmas perättäinen nollapeli. Pekka Rinteen taakse ei ole mennyt kiekkoakaan USA-ottelun jälkeen. Päävalmentaja on luonnollisesti tyytyväinen tilanteeseen.

- Kyllä Peksi on hoitanut hommansa mallikkaasti. Vaikka viisikon puolustus on toiminut erinomaisesti, niin jonkunhan ne läpi tulevat vedot täytyy torjua, Jalonen hymähti MTV Sportin haastattelussa.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 08 toukokuu 2015 01:11

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia