keskiviikko, 22 huhtikuu 2015 13:19

Leijonien kokenut kaarti hämmästelee nuoria lupauksia: ”Meillä oli tuossa iässä mielessä ihan muut asiat”

Kirjoittanut
18-vuotias Mikko Rantanen sai ohjeita 12 vuotta vanhemmalta Petri Kontiolalta Lahdessa pelatussa EHC-ottelussa kaksi viikkoa sitten. 18-vuotias Mikko Rantanen sai ohjeita 12 vuotta vanhemmalta Petri Kontiolalta Lahdessa pelatussa EHC-ottelussa kaksi viikkoa sitten. Jukka Salminen

Suomen A-maajoukkueessa on ollut 2010-luvun ajan käynnissä sukupolvenvaihdos, kun 1970-luvun alussa syntyneet huippupelaajat ovat lopettaneet uransa, ja mukaan on tullut koko ajan lisää 1990-luvulla syntyneitä pelaajia.

Nyt 1980-luvulla syntyneet pelaajat muodostavat maajoukkueen kokeneen kaartin, ja 1990-luvulla syntyneet ovat harpanneet isoihin rooleihin Mikael Granlundin ja Aleksander Barkovin johdolla.

Tänäkin keväänä MM-leirityksessä on ollut mukana 1990-luvulla syntyneistä muun muassa Juuse Saros, Aleksander Barkov, Mikko Rantanen, Esa Lindell ja Rasmus Ristolainen.

Parikymppiset pelaajat ovat esiintyneet hyvin, ja herättäneet hämmästystä maajoukkueen kokeneessa kaartissa.

- ”Konna” (Petri Kontiola) sen taisi sanoa, että meillä oli tuossa iässä tässä vaiheessa kevättä mielessä ihan muut asiat kuin MM-leiritykset, 33-vuotias Juha-Pekka Hytönen kertoo.

Hytönen itse nousi A-maajoukkueeseen 26-vuotiaana. MM-kisoissa hän debytoi pari viikkoa ennen 28-vuotispäiviään. Kokenut pelaaja katsoo suopeasti nuorten esiinmarssia.

- Sukupolvenvaihdos on ollut käynnissä, ja kovia jätkiä tulee esiin koko ajan. Nopeasti nämä uudet pelaajat myös lähtevät pois Suomesta.

- Kotimainen kiekkoyleisö ei heidän esityksistään saa kauan nauttia. Näin se vaan menee, mutta silloin pitääkin lähteä, jos siihen on mahdollisuus, itse 31-vuotiaana JYPistä KHL:ään siirtynyt Hytönen päättää.

Suomi kohtaa vielä ennen MM-kisoja Tshekin kahdesti. Tänään keskiviikkona pelataan Znojmossa ja perjantaina Brnossa. MTV televisioi ottelut suorina lähetyksinä MTV Sport 1 -kanavalla, perjantain ottelu näkyy myös vapaasti MTV3 -kanavalla.

Leijonien MM-joukkue julkistetaan kokonaisuudessaan aikaisintaan sunnuntaina 26., viimeistään maanantaina 27. huhtikuuta. MM-kisat käynnistyvät perjantaina 1. toukokuuta.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia