perjantai, 17 huhtikuu 2015 18:24

Leijoniin liittynyt Jokinen: "Suomella on tosi kova ja tasainen joukkue"

Kirjoittanut Jukka Paananen
Barkov, Ristolainen ja Jokinen Leijonien harjoituksissa perjantaina. Barkov, Ristolainen ja Jokinen Leijonien harjoituksissa perjantaina.

Huomiseen Venäjä-otteluun valmistautuva A-maajoukkue harjoitteli perjantaina ja Hartwall Arenan jäällä olivat mukana muun muassa Floridasta saapuneet Jussi Jokinen ja Alexander Barkov.

Florida Panthersin kausi päättyi runkosarjaan, mikä vapautti joukkueen suomalaispelaajat maajoukkueen käyttöön. Molemmat pelaajat kertoivat maajoukkueeseen liittymisen olevan itsestään selvä asia terveyden salliessa.

Jokinen saapui Suomeen torstai-iltana, ja oli mukana harjoituksissa jo perjantaina. Hän kertoi nopean tahdin olevan itselle sopiva asia.
- Parempi päästä nopeasti mukaan jengiin, kuin lomailla viikko ja tulla sitten kylmiltään sekaan.
- Suomella on tosi kova ja tasainen joukkue. Hyviä pelaajia jää väkisinkin pois lopullisesta kisajengistä, sanoo Jokinen.

32-vuotias Jokinen on pelannut urallaan jo viidet miesten MM-kisat. Hän on edustanut Leijonia myös kahdesti olympialaisissa.

Suureen rooliin Floridassa noussut 19-vuotias Alexander Barkov nähtiin A-maajoukkueen mukana jo vuosi sitten Sotshin olympialaisissa. Silloin pelit keskeytyivät jo toisessa pelissä polvivamman takia.

Kulunut kausi NHL:ssä sujui kokonaisuudessaan hyvin. Vuodenvaihteen jälkeen Barkov takoi tehoja hurjalla tahdilla.
- Vähän vaikean alkukauden jälkeen se vain lähti kuin itsestään parempaan suuntaan. Onnistumisten kautta tuli itseluottamusta ja peli tuntui paranevan koko ajan.

Loppukaudesta seuraan liittyi tshekkilegenda Jaromir Jagr, joka pelasi Barkovin kanssa samassa ketjussa.       
- Oli mahtavaa päästä pelaamaan hänenlaisen pelaajan kanssa. Harva pelaaja pystyy pelaamaan hänen tasollaan 43-vuotiaana. Erittäin hyvä pelaaja kaikin puolin.

Leijonapaidan päälle pukeminen ja maajoukkueen edustaminen on Barkoville kunnia-asia. Hän ei tullut joukkueeseen kyselemään roolia, vaan pyrkii ansaitsemaan paikkansa joukkueessa niin kuin kaikki muutkin pelaajat. Seurakaveri Jussi Jokisen mukanaolo hymyilyttää:
- Onhan se hienoa, että on tuttujakin joukkueessa.

Venäjä kaatuu Barkovin mukaan lauantaina pelaamalla samalla tavalla kuin torstaina.
- Joukkueen peli on hyvällä tasolla, ja jopa lähes valmis paketti.

Leijonien perjantain harjoituksissa nähtiin myös Torontosta joukkueeseen liittynyt Leo Komarov ja New Jerseystä tullut Tuomo Ruutu. Mukana olivat myös jo torstaina Venäjä-ottelussa esiintyneet Rasmus Ristolainen ja Jyrki Jokipakka. Suomella on näin MM-leiriryhmässään mukana jo 6 NHL-vahvistusta. MM-leirityksen kolmas viikko päättyy huomenna Hartwall Arenassa klo 14 käynnistyvään Venäjä-otteluun.


Kirjoittaja on työharjoittelijana Leijonat-toimituksessa. 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia