perjantai, 07 marraskuu 2014 19:14

Leijonien ykkösketjulla tahmea alku - "Vähän hakemista ja tunnustelevaa"

Kirjoittanut Miska Miettinen
Jarkko Immonen toimii Karjala-turnauksessa Suomen kapteenina. Jarkko Immonen toimii Karjala-turnauksessa Suomen kapteenina. Pasi Mennander

Viime talvena Sotshissa olympiakisoissa pronssia voittanut sekä keväällä Minskissä MM-hopeaa juhlinut Jarkko Immonen vastasi Leijonien avausmaalista Karjala-turnauksen torstaisessa Tshekki-kamppailussa.

Rantasalmelta lähtöisin oleva Immonen pelasi Helsingin turnauksen avausottelussa ykkösketjussa yhdessä kokeneiden Antti Pihlströmin ja Janne Pesosen kanssa.

– Oli vähän hakemista ja tunnustelevaa. Taisi kunnon meininki vielä puuttua. Toki ensimmäinen voitto saatiin ja se on hyvä asia, Immonen summasi lyhyesti Tshekki-koitoksen annin.

Ottelu oli uuden päävalmentajan Kari Jalosen ensimmäinen Suomen peräsimessä. Valmentajan muuttuminen ei Nizhni Novgorodin ykkössentteri Immosen mukaan juurikaan näy Leijonissa.

– Jotkut pienet asiat ovat muuttuneet valmentajavaihdoksen myötä. Isot linjat ovat kuitenkin lähes aina samat, enemmän ollaan puolustuspeliin kiinnitetty huomiota.

Maailmanmestarista sekä kaksinkertaisesta olympiapronssimitalistista huokuu arvostus maajoukkuepelejä kohtaan.

– Viime kevään olympialaiset ja MM-kisat olivat hienoja tapahtumia. Vähän MM-kilpailuiden loppuottelun tappio tietysti kaivelee. Joka tapauksessa kaksi mitalia on Suomelle kova juttu.

NHL-kaukaloissa New York Rangersin paidassa 20 mittelössä kolme maalia iskeneellä Immosella riittää nälkää Leijonissa, vaikka ensi keväänä ei luonnollisesti pelatakaan olympiakiekkoa.

– Ei tätä miellä mitenkään välivuodeksi. Aina maajoukkuetapahtumat ovat hienoja juttuja.