perjantai, 07 marraskuu 2014 18:03

Kemppaisella tuttu ketjukaveri - ”Aktiivista, aggressiivista ja tiivistä viisikkopeliä”

Kirjoittanut Tony Weintraub
Joonas Kemppaisen ainoa A-maaottelumaali on kaudelta 2009-2010. Joonas Kemppaisen ainoa A-maaottelumaali on kaudelta 2009-2010. Pasi Mennander

Leijonien kokemattomampaa kaartia edustaa Karjala-turnauksessa neljännen EHT-esiintymisensä tehnyt Oulun Kärppien keskushyökkääjä Joonas Kemppainen. Päävalmentaja Kari Jalosen maajoukkuedebyytissä Tshekkiä vastaan Kemppainen johti Leijonien nelosketjua.

Hyökkääjän mukaan eroista edellisen päävalmentajan, Erkka Westerlundin, pelitapaan oli parin päivän jälkeen vielä vaikea sanoa.

– Aika lailla samoja juttuja on ollut. Halutaan aktiivista, aggressiivista ja tiivistä viisikkopeliä - ei mitään radikaaleja muutoksia.

Liigassa Kemppaisen tavoite tällä kaudella on ollut ottaa mahdollisimman iso rooli omassa joukkueessaan. Siinä hän kokee onnistuneensa, sillä peliaikaa on tullut enemmän kuin edelliskaudella. Kajaanilaissyntyinen pelaaja onkin noin 18 minuutin keskiarvollaan Kärppien hyökkääjien peliaikatilaston kärkipaikalla kauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen.

Seuratasolla Kemppaisen ketjun toisessa laidassa on pelannut Julius Junttila, aivan kuten Karjala-turnauksen Tshekki-ottelussakin. Omassa ja ketjunsa pelissä Kemppainen näkee sekä edistystä että kehitettävää.

– Luistelu on kehittynyt parin viime kauden aikana nopeuden ja kestävyyden osalta. Vähän liikaa on kolissut maaleja omiin. Ihan hyvin on puolustettu, mutta silti ihan ihmemaaleja välillä tullut.

– Omat peliesitykset ovat ailahdelleet liikaa niin kuin koko joukkueella. Kun päässyt pelaamaan paljon, oma perustaso pitäisi säilyttää tasaisena koko ajan.

Kemppaisen tavoitteena on kehittyä koko ajan mahdollisimman paljon. Tulevaisuuden tähtäin Leijona-hyökkääjällä on ulkomailla.