tiistai, 13 toukokuu 2014 19:12

Otteluraportti: Suomen parhaimmistoon lukeutunut Palola: "Tärkeintä, että saatiin hyvä voitto alle"

Kirjoittanut Niko Lehmuskanta
Otteluraportti: Suomen parhaimmistoon lukeutunut Palola: "Tärkeintä, että saatiin hyvä voitto alle" Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

Tiistain iltapäiväottelun 4-0-voitto Saksasta antoi jo osviittaa paremmasta.

Suomi tuli ottelun alkuun huomattavasti pirteämmällä ilmeellä kuin aikaisempiin otteluihin. Ajassa 9.33 Jori Lehterän poikittaissyöttö löysi Petri Kontiolan, joka tälläsi kiekon suoraan syötöstä ylänurkkaan ohi Rob Zeppin. Viisi minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen Ville Lajunen nousi upeasti maalille ja Jarkko Immonen iski maalin edestä pelin 2-0:aan. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Tommi Huhtala.

Toisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia Suomen peli-ilme oli kateissa ja Saksa hallitsikin peliä. Puolivälin jälkeen vastuunkantajaksi nousi Olli Palola, joka käytti kiekon Petri Kontiolalla ja tälläsi itse kiekon ylänurkkaan. Puoli minuuttia edellisestä ja Leo Komarov purjehti laidalta maalille ja ujutti upeasti kiekon saksalaisvahti Zepin jalkojen välistä maaliin. Olli Jokinen merkkautti itselleen syötön Komarovin maaliin.

Viimeiseen erään Suomi pääsi pyörittämään ylivoimaa, kuitenkin tuloksettomasti. Taktisesti fiksun erän pelannut Suomi ei antanut Saksalle mahdollisuutta päästä mukaan peliin ja loput tilanteet hoiti hienosti Suomen maalilla torjunut Pekka Rinne. Kolmannen erän ainoan tilastomerkinnän itselleen merkkautti Leo Komarov ajassa 56.50 ottamallaan kampitusjäähyllä.

Suomen parhaimmistoon lukeutunut Olli Palola oli voiton jälkeen helpottonut mies.

- Tärkeintä että saatiin hyvä voitto alle ja tietty myös hienoa että itsekin sai laitettua sen kiekon sinne pussiin, Palola sanoi.

Torstain iltapeliin vastaan tulee kotijoukkue Valko-Venäjä ja täysi halli.

- Kova peli ja hieno tunnelma varmasti edessä, mutta kyllä tollasissa tilanteissa vastustajanakin nauttii niistä. Vähän parannetaan Saksa-pelistä niin varmasti hyvä tulee, Palola lopettaa.

Suomen 4-0-voitossa nähtiin paljon hyvää aikaisempiin otteluihin verrattuna. Ruosteessa ollut hyökkäyspeli nosti päätään huomattavasti. Voiton sekä nollapelin viimeisenä lukkona olivat taktinen puolustuspeli, sekä 20 kertaa torjunut Pekka Rinne. Lähtökohdat torstain iltaotteluun kisäisäntä Valko-Venäjää vastaan ovat nyt huomattavasti vapautuneemmat. Ottelu starttaa Minsk Arenalla kello 20:45.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 13 toukokuu 2014 20:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia