maanantai, 17 helmikuu 2014 20:57

Norja ei voi voittaa Venäjää - Seitsemän syytä

Kirjoittanut
Onko Norjasta yllättäjäksi? Kuva viime perjantain harjoituksista. Onko Norjasta yllättäjäksi? Kuva viime perjantain harjoituksista. Pasi Mennander

Leijonat saa keskiviikon puolivälieräottelussaan vastaansa voittajan karsintaottelusta Venäjä-Norja. Venäjän tähtisikermä on ottelussa jättimäinen ennakkosuosikki. Tässä näkökulmia, jotka puoltavat Venäjän voittoa.

1) Norja oli olympiaturnauksen alkulohkojen huonoin joukkue. Se hävisi kaikki kolme otteluaan (Suomi, Kanada, Itävalta). Venäjä oli alkulohkossaan kakkonen kuudella pisteellään. Se voitti Slovenian, hävisi voittomaalikisassa USA:lle ja voitti voittomaalikisassa Slovakian. Pistesaalis kolmesta pelistä oli kuusi.

2) Norjan ainoa NHL-pelaaja, hyökkääjä Mats Zuccarello, ei ole saanut aikaiseksi ainuttakaan tehopistettä. Kaiken kukkuraksi mies loisti poissaolollaan maanantain harjoituksista. "Hänellä on pieniä vaivoja ja hän polkee parhaillaan kuntopyörää", sanoi Norjan valmentaja Roy Johansen maanantain treenien jälkeen.

3) Norja on tehnyt olympiaturnauksessa vain kolme maalia. Se on laukonut kohti vastustajan maalia 76 kertaa. Venäjän luvut ovat 103 laukausta ja kahdeksan maalia.

4) Norja ja Venäjä ovat aiemmin kohdanneet olympialaisissa viisi kertaa. Norja ei ole voittanut kertaakaan.

5) Maiden viimeisimmät arvokisakohtaamiset ovat vuoden 2012 MM-kisoista. Silloin joukkueet kohtasivat kahdesti, Venäjä oli parempi alkulohkon ottelussa maalein 4-2 ja puolivälierissä maalein 5-2.

6) Venäjän kokoonpano.

7) Norjan kokoonpano.

MUTTA: Pelataan nyt kuitenkin ensin. Yllätykset kuuluvat urheiluun.

Olympialaisten karsintaottelu Venäjä-Norja pelataan tiistaina alkaen kello 14:30. Yle Fem (1. ja 2. erä) ja TV2 (3. erä) välittävät ottelun.

 

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia