perjantai, 14 helmikuu 2014 18:25

#50 Juhamatti Aaltonen

Kirjoittanut

Pelipaikka: Hyökkääjä
Pelinumero: 50
Seura: Kärpät Oulu
Syntynyt: 4.6.1985 Ii
Ikä: 28
Pituus: 184 cm
Paino: 85 kg
Kätisyys: Right
A-maaottelut: 62

SM-liigaan täksi kaudeksi palannut taiturimainen Juhamatti Aaltonen pääsee nyt ensimmäistä kertaa urallaan kokeilemaan taitojaan olympiajäillä. Kärppien kasvatti on pelannut kolmet MM-kisat, joista hänellä on kultaa keväältä 2011.

Aaltonen on kovin epäsuomalainen pelaaja. Hän on loistava kiekonkäsittelijä ja sulava luistelija. Lisäksi Aaltosen laukaus kuuluu hänen vahvuuksiinsa. Viime keväänä hän oli Petri Kontiolan kanssa huippuvireessä MM-kisoissa, ja kaksikon kemiaa voidaan hyödyntää Sotshissakin. Aaltonen on parhaimmillaan hyökkäyspelissä, ja hänelle voi löytyä käyttöä ylivoimalla.

Aaltonen on varattu NHL:ään St. Louis Bluesin toimesta 2003, mutta hänen tiensä ei ole vielä johtanut Pohjois-Amerikkaan. Aaltonen on ilmoittanut haluavansa päästä kokeilemaan kykyjään NHL:ssä, ja hyvin sujunut olympiaturnaus parantaisi hänen mahdollisuuksiaan.

Pelaajesittelyt julkaistiin Leijonat-lehdessä 1/2014, joka ilmestyi Sotshin kisojen avajaispäivänä 7. helmikuuta 2014. A-maaotteluiden määrät ennen Sotshin turnauksen alkua.