sunnuntai, 04 toukokuu 2014 16:27

Otteluraportti: Suomelle 2-1-voitto Tshekistä - "Löydettiin keinot voittoon"

Kirjoittanut Niko Lehmuskanta

Jori Lehterä, Petri Kontiola ja Jere Karalahti seurasivat viimeisen EHT-ottelun katsomosta. Ottelu oli kenraaliharjoitus Minskin MM-kisoja varten, näytöt oli annettava viimeistään nyt.

Ottelun alkuminuutit olivat rikkonaisia ja sekavia. Tommi Huhtalan kolmannella minuutilla ottaman kampitusjäähyn loputtua iski Michael Keränen. Pelikellon näyttäessä tasan seitsemän minuuttia Keränen sai Juuso Hietasen ja Teuvo Teräväisen syöttöjen kautta kiekon keskialueella ja veivasi tshekkipuolustaja Michal Jordanin ulos tilanteesta ja laukoi kiekon etukulmasta sisään.

Leo Komarov vapautti Keräsen vielä myöhemmin nokikkain Tshekki-vahti Alexander Salakin kanssa, mutta illan toinen osuma jäi tulematta.

Toisen erän Suomi aloitti 5-3 vastaan ylivoiman pyörittämisen, mutta tuloksettomasti. Suomi sai muutamaan otteeseen hyvän painostuksen aikaan Tshekin päätyyn, onnistumatta kuitenkaan tekemään maalia.

Martin Ruziska pääsi niittaamaan vastahyökkäyksestä ottelun tasoihin ajassa 34:18 Vondrkan ja Klepisin syötöistä.

Toinen erä oli kaiken kaikkiaan pelillisesti rikkonainen erä.

Kolmanteen erään Tshekki tuli hyvällä jalalla ja pelasi erittäin energisesti koko erän. Suomella oli vaikeuksia päästä kiekon kanssa yli keskialueen. Pekka Rinne piti kuitenkin maalilla Suomea pystyssä ja varsinainen peliaika päättyi 1-1.

Jatkoajalla molemmilla oli paikkoja ratkaista peli, mutta maalivahdit olivat jälleen miehet paikallaan.

Voittomaalikilpailussa Suomen molemmat laukojat Jarkko Immonen sekä Keränen onnistuivat. Tshekin molemmat laukojat sen sijaan epäonnistuivat ja Suomelle turnausvoitto!

Energistä ja hyvää taklauspeliä esittänyt Tommi Huhtala painotti pelin jälkeen latauksesta ja Tshekki-ottelun tasaisesta väännöstä.

- Tasainen vääntö, molemmilla oli paikkansa ja hetkensä, mutta me löydettiin keinot voittoon, Huhtala sanoi.

- Joka peliin ladataan täysillä ja jätetään ittestä kaikki kentälle.

Näillä esityksillä Huhtala lunasti paikkansa MM-kisajoukkueeseen.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia