lauantai, 03 toukokuu 2014 16:56

Otteluraportti: Suomi tiukan taistelun jälkeen rankkarivoittoon Ruotsista - "Vaikea peli!"

Kirjoittanut Niko Lehmuskanta

Päävalmentaja Erkka Westerlund oli tehnyt jonkin verran kokoonpanomuutoksia torstaisesta Venäjä-pelistä. Muun muassa Michael Keränen oli tämän ottelun katsomossa ja hänen paikkansa ykköskentästä otti Teuvo Teräväinen.

Ottelun alussa joukkueiden maalivahdit Pekka Rinne ja Joacim Eriksson joutuivat heti  töihin. Suomi aloitti hyvällä paineella ja Jere Karalahdella olikin loistava paikka, mutta hirmulyöntilaukaus painui reilusti ohi.

Ajassa 11:14 Pekka Jormakka otti kiekon haltuun omassa päädyssä ja purjehti koko kentän läpi. Erikssonilta pieni hörppy ja Suomi 1-0-johtoon Leo Komarovin syötöstä. Ensimmäisessä erässä nähtiin myös yksi jäähy, kun Daniel Rahimi lähti kahden minuutin istunnolle korkeasta mailasta. Suomen ylivoima pyöri hyvin, mutta todellisille maalipaikoille ei päästy.

Toinen erä alkoi Ruotsin kovassa painostuksessa ja Oscar Möllerillä olikin jo ensimmäisen puolen minuutin aikana kaksi vaarallista maalipaikkaa. Pekka Rinne Suomen maalilla kesti kuitenkin alkurynnistyksen. Erän alku oli hyvää taklauspeliä molemmilta ja tunnetta ei puuttunut.

Kun pelikello näytti tasan 23:00, Juuso Hietanen lähti jäähylle estämisestä. Vajaa minuutti myöhemmin ajassa 23:44 Oscar Möller teki Ruotsille ansaitun tasoituksen komealla laukauksella.

Erän puolivälissä Jere Sallinen antoi kovan niitin ruotsalaispuolustajalle ja päädyn pleksi irtosi. Pleksiä korjailtiin lähemmäs viidentoista minuutin ajan.

Suomella oli erän loppupuolella hetkellisesti jopa 5-3 vastaan ylivoima, mutta se ei tuottanut tulosta.

Ruotsilta erittäin vahva erä ja Suomella ei ollut ylivoimaa lukuun ottamatta minkäänlaista kontrollia pelistä.

Kolmanteen erään Suomi lähti hiukan paremmalla jalalla, Ruotsin kuitenkin edelleen hallitessa peliä. Ajassa 51:29 Atte Ohtamaa ja Andreas Thuresson lähtivät molemmat kaksi minuuttiselle pienen nokkapokan seurauksena. Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Suomi ei saa purettua kiekkoa pois omalta alueeltaan. Ruotsi saa karvattua kiekon pois ja Oscar Möller laukoo illan toisellaan ohi mailansa menettäneen Rinteen.

Ruotsi painoi ottelun lopun vielä kovaa päälle hakien tiukasti voittomaalia. Suomi ja Rinne kestivät ja ottelu meni jatkoajalle tilanteessa 2-2.

Jatkoaika oli tiukkaa päästä päähän -peliä, kuitenkaan kummankaan pääsemättä hyville paikoille.

Voittomaalikilpailun ratkaisu venyi kuudenteen pariin, jolloin Suomen ratkaisijaksi nousi HIFK-hyökkääjä Iiro Pakarinen. Muut onnistujat voittomaalikilpailussa olivat Jori Lehterä, sekä Ruotsilta Joakim Lindström.

Venäjä-pelin 13. hyökkääjänä ollut Teuvo Teräväinen nostettiin Ruotsi-peliin ykkösketjun laidalle. Tunnelmat olivat ottelun jälkeen kaksijakoiset:

- Peli oli vaikee, ei oikein päässyt pelin ytimeen. Kaikkeni kuitenkin tein.

Huomiseen Tshekin kaatoon Teräväisellä omien sanojensa mukaan parannettavaa:

- Enemmän kiekkoa itselle ja sitä kautta peliin paremmin kiinni.

Suomi kohtaa huomenna Tshekin kello 13.30 turnauksen päätösottelussaan Tukholmassa.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia