×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26096

torstai, 08 marraskuu 2012 16:14

Ei yhdeksäntoista minuuttia ole liikaa - Niklas Hagmanin haastattelu

Kirjoittanut

Päiväharjoitusten päälle työmyyrä Niklas Hagman jaksaa vetäistä vielä pikku juoksulenkin. Hän urakoi Venäjä-ottelussa peliminuutit 18:44. Hagman oli peliin ja erityisesti tulokas Teemu Ramstedtin suoritukseen tyytyväinen.


Hagman on tottunut uurastaja. Seurajoukkueessa peliajat voivat olla lähempänä kahtakymmentä minuutia.

– Varsinkin kun maajoukkueessa ja Suomessa saa pelata, niin ihan mielellään sitä painaa menemään. Oma pelityyli on ehkä välillä vähän kuluttava. Ei tuommoinen kahdeksantoista–yhdeksäntoista minuuttia kuitenkaan vielä liikaa ole.

Ykkösketju Teemu Ramstedtin johdolla pyöritti ylivoimaa ja pelasi muutenkin aktiivisesti, mutta maali jäi harmittavasti tekemättä.

– Varsinkin siitä yhdestä tilanteesta mun olisi kyllä pitänyt saada vähän ylemmäksi veto, niin Ramstedtkin olisi saanut syötön siitä niin kuin olisi kuulunut. Mutta ei aina mene sisään, Hagman pahoittelee.

Peli Ramstedtin kanssa sujui hyvin, mutta perjantain Tshekki-otteluun sentteriksi asettuu Mikko Koivu. Ramstedt on kolmastoista hyökkääjä, eikä välttämättä pelaa ottelussa. Pelityyli ketjussa ei olennaisesti muutu.

– Mikko on maailmanluokan pelaaja, mutta erittäin hyvin Ramstedtkin pelasi. Teemu pelaa ehkä vähän samalla lailla kuin Mikko, siis hän tykkää pitää kiekkoa ja suojaa fiksusti ja antaa hyviä syöttöjä. Ramstedt pelasi hyvin, ja Mikko tuo oman lisänsä ja johtajuutensa siihen mukaan. Pelaan mielelläni ihan kumman kanssa vaan.

Pelaan mielelläni ihan kumman kanssa vaan

Torstain harjoituksissa treenattiin yli- ja alivoimakuvioita. Eilisessä pelissä ylivoimapeliä päästiin kokeilemaan neljä kertaa.

– No, me ei tehty yhtään maalia ylivoimalla, mutta oli meillä ihan hyviä paikkoja eilen. Mutta sitä on kiva aina harjoitella ja saada niitä kuvioita vielä selvemmiksi. Tässä on kuitenkin paljon uusia pelaajia, ja vähän joka joukkueessa koitetaan vähän eri asioita.

– Se on kuitenkin nykyään niin iso osa jääkiekkoa. Viisi–viisi pelaamisessa on vaikea saada paikkoja hyviä joukkueita vastaan. Ottelut yleensä ratkotaan ylivoimalla, ja tietysti alivoimaa pitää pelata mahdollisimman hyvin, Hagman toteaa.

Hagman odottaa tulevia turnauspelejä Tshekkiä ja Ruotsia vastaan innokkaana. Tulevat vastustajat iskivät jo eilen yhteen Ruotsissa ja Tshekki voitti ottelun 3–1.

– Hyvä joukkue Tshekilläkin on, taitavia pelaajia. Nykypäivänä heilläkin on hyvät maalivahdit niin kuin vähän joka joukkueella tuppaa olemaan. Alusta asti pitää olla valmiina.

Hagman viihtyy maajoukkueessa ja arvostaa pelikavereitaan.

– On kiva nähdä semmoisia pelaajia. Totta kai me pelataan vastakkain viikoittain joidenkin pelaajien kanssa, mutta ei siinä ehdi niin jutella. Aina on ollut kiva tulla Suomen maajoukkueeseen, koska olen tiennyt, että joukkue on hyvä ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Meillä on paljon taitavia pelaajia, ja joukkue on ollut yhtenäinen. Olympialaisissa, World Cupissa ja MM-kisoissa ollaan jopa saatu menestystä, kun kaikki ovat taistelleet, maalivahtipeli on ollut loistavaa, ja ylivoimalla ollaan saatu ne maalit tehtyä.

Päävalmentaja Jukka Jalonen antoi pelaajille treenien jälkeen vapaata loppupäiväksi.

– Käyn leikkaamassa hiukset, ja käyn katselemassa jos löytäisin jotain ostettavaa. Kun Venäjällä on kolmisen kuukautta tullut istuskeltua, niin voisin käydä vähän täydentämässä vaatevarastoa, Hagman suunnittelee.

Kuva: Tiina Pirilä