×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26096

keskiviikko, 07 marraskuu 2012 22:33

Otteluraportti: Suomi venyi rankkarivoittoon

Kirjoittanut


Suomi joutui vääntämään Venäjän kanssa loppuun asti, kun varsinainen peli päättyi jatkoajan jälkeen tasalukemiin 1–1. Venäjä taipui viimein, kun Pekka Rinne torjui hienosti kaikki venäläislaukaukset voittomaalikilpailussa.


Ensimmäinen erä oli tunnustelua puolin ja toisin. Suomi pääsi kokeilemaan kaksi kertaa ylivoimaa. Ykkösketju sai ylivoimat hyvin pyörimään, mutta ilman tulosta.

Toiseen erään Suomi sai karmean herätyksen, kun Venäjän ykkösketju sai osuman heti ensimmäisellä minuutilla. Maalin teki Artem Ansimov ja syötti Nikolai Zhedrev. Erässä Venäjä sai yhden jäähyn ja Suomi kaksi, mutta erä pelattiin loppuun ilman maaleja.

Kolmannessa erässä Suomi pääsi taas ylivoimalle ja loi painetta Venäjän maalille. Erän puolivälissä Suomi vihdoin tasoitti, kun Petri Kontiola syötti suoraan aloituksesta ja Teemu Laine pyssytti numerot 1–1.

Jatkoerässä kentällä oli tilaa, mutta vauhdin katkaisi hetkeksi päätypleksin rikkoutuminen. Viisiminuuttinen oli maaliton.

Suomen voittomaalit Venäjän verkkoon laukoivat Petteri Nummelin ja Sakari Salminen.

Maalivahtien torjunnat menivät pelissä tasan, 34 torjuntaa kummallekin, ja molemmat maalivahdit palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana.

Fair Play palkinnot pokkasivat Suomen Jonas Enlund ja Venäjän Evgeny Dadonov.

Jukka Jalonen piti kovavauhtisesta pelistä.

– Oli hyvä vääntö, mutta olimme tehottomia. Meillä oli kiekonpitokykyä ja hyviä ratkaisuja. Seuraavaan otteluun peliä pitää suoraviivaistaa, Jalonen kommentoi.

Mikko Kousan hyvät otteet saivat venäläiset hermostumaan. Kousa hankki Venäjälle jäähyn, kun hänet koukattiin ensimmäisessä erässä Venäjän maalin perukoille.

– Kaipa se yritti katkaista sitä peliä, kun meillä oli hyvä flow päällä. Tämmöinen häirintä kuuluu tähän peliin. Aika hyvin toteutettiin meidän pelisuunnitelmaa ja meidän kuvioita. Pelissä oli vauhtia. Tää on hyvää lätkää, Kousa kehuu.