×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26096

tiistai, 06 marraskuu 2012 13:03

Karjala-turnaus alkaa – onko koolla väliä?

Kirjoittanut


Suomen joukkue ei pärjää koossa turnauksen muille joukkueille. Suurimpien ja pienimpien pelaajien erot ovat suuria.


Suomen joukkueen keskipituus on vain 183,6 senttimetriä, kun hujopit löytyvät Ruotsin joukkueesta, jonka pelaajien keskipituus on 186 senttimetriä. Välikoon miehiä ovat Tshekin pelaajat, keskipituus 184,1 senttiä ja Venäjän pelaajat, keskipituus 185,8 senttiä.

Turnauksen pisin pelaaja on ruotsalainen puolustaja Victor Hedman, pituutta 198 senttiä, ja lyhin pelaaja on Tshekin sähäkkä sentteri Lukas Pech, 172 senttiä. Suomen joukkueen pisin pelaaja on maalivahti Pekka Rinne, 196 senttiä ja lyhin on 175-senttinen puolustaja Mikko Kousa.

Laitoja laittavat ryskymään raskaan sarjan venäläispelaajat, joiden keskipaino yltää 90 kiloon. Suomalaisten keskipaino on ”vain” 86,7 kiloa. Keskisarjassa painiskelevat ruotsalaiset, keskipaino 89,2 kiloa ja tshekkiläiset, keskipaino 88,1 kiloa.

Ruotsalainen pikkupakki Niclas Burström on turnauksen höyhensarjalainen, kaveri painaa vain 70 kiloa. Mitenköhän hän onnistuu taklaamaan venäläisen sentterin Alexander Svitovin, joka painaa peräti 110 kiloa? Suomen joukkueeseen jykevyyttä tuo puolustaja Ossi Väänänen 97 kilollaan, ja keveyttä laidoilla kiitävä Sakari Salminen, painoa 72 kiloa.

Suomi voi korvata pelaajien pienen koon kokemuksella. Suomen joukkueen keski-ikä on 27,8 vuotta. Karvan verran kokeneempi joukkue on Tshekillä, jonka pelaajien keski-ikä on 27,9 vuotta. Ruotsin kookkaat pelaajat ovat turnauksen nuorimpia, keski-ikä 25,1 vuotta, ja venäläiset ovat hitusen vanhempia, joukkueen keski-ikä 25,7 vuotta.

Seniorinviittaa pääsee kantamaan Tshekin keskushyökkääjä Petr Nedved, joka on jo täyttänyt neljäkymmentä vuotta. Turnauksesta kokemusta nuorimpana hakee vasta kahdeksantoistavuotias tshekkisentteri Tomas Hertl. Suomen joukkueen kokenein pelaaja on puolustaja Petteri Nummelin, joka täyttää tässä kuussa neljäkymmentä vuotta. Nuorin pelaaja Suomen joukkueessa on 21-vuotias puolustaja Teemu Eronen

Mutta loppujen lopuksi asenne ratkaisee – ja suuri Leijonasydän!