sunnuntai, 20 toukokuu 2012 15:28

Finaaliennakko: Voiko Venäjän joukkuetta pysäyttää?

Kirjoittanut Tiina Pirilä

russia.png

Slovakian voitettua Tshekki lauantai-illan tunteikkaassa väännössä joukkueen ratkaisijapelaaja Miroslav Satan sanoi ääneen aika monen kiekkoa seuraavan ajatukset: "Kukaan ei uskonut tähän joukkueeseen." Slovakkipelaajat kuitenkin uskoivat. Ja uskovat edelleen.

Slovakian yksi vahvuuksista on ollut sen huikea joukkuehenki, jota se tarvitsee myös finaalissa. Joukkue pelaa toisilleen ja maalleen - sekä Jaroslavlin lentoturmassa menehtyneen Pavol Demitran muistolle. Erikoista Slovakian joukkueessa on myös se, että mukana on peräti 10 MM-ensikertalaista. Heille huippupeli Kanadaa vastaan antoi valtavan itseluottamuslisän. Slovakia on viimeksi pelannut finaalissa vuonna 2002 ja edellisen mitalinsa joukkue saavutti vuonna 2003, nimenomaan Helsingissä. Nyt maa on todella kovan paikan edessä, kun se kohtaa toistaseksi voittamattoman Venäjän.

Slovakian ykkösvahti Jan Laco on ollut MM-turnauksessa huippuvireessä. Riittääkö sekään Venäjän uskomattomia tähtiä vastaan? Ottelussa Tsekkiä vastaan Slovakia menetti sairastuvalle puolustajansa Tomas Starostan. Starostan kunto finaalin alla on arvoitus. Mikäli mies ei pysty pelaamaan illan ottelussa, Slovakia joutuu lähtemään finaaliin viidellä puolustajalla. Se ei voi olla vaikuttamatta joukkueen mahdollisuuksiin.

Kaikki ottelunsa turnauksessa voittanut Venäjä on kiistaton ennakkosuosikki mestariksi. Venäjän joukkueen yksilötaidon määrä on suorastaan uskomaton. Maan MM-joukkue on lähihistoriassa aiemminkin vilissyt tähtiä, mm. kotikisoissa Pietarissa vuonna 2000, mutta aiemmin yksilöt eivät ole pelanneet joukkueena tarpeeksi tiiviisti. Nyt Venäjä on Joukkue ja siksi se on erityisen vaarallinen. Huippuyksilöt tukevat toisiaan, mikä näkyy mm. Alexander Ovechkinin eilisessä lausunnossa joukkuekaveristaan Yevgeni Malkinista. Ovechkin totesi, ettei kukaan pysty pysäyttämään Malkinia. Venäjän joukkueesta huokuu halu voittaa. Siitä kertoivat Malkinin tuuletuksetkin, kun mies latoi maaleja lauantain välierässä Suomea vastaan.

Helsingissä on paljon venäläisiä kisaturisteja ja jo ottelussa Suomea vastaan venäläiskatsojat pitivät kovaa ääntä. Myös Slovakiasta on matkustanut joukkueen tueksi iso liuta faneja. Pikagallup Areenan pihalla kertoi, että valtaosa suomalaiskatsojista toivoo Slovakian antavan kunnon vastuksen venäjälle. Ääntä siis tuskin finaaliottelusta puuttuu, vaikka Suomi ei tällä kertaa mukana olekaan.

Onko hopea Slovakian mestaruus? Voiko henki voittaa materian? Voiko tätä Venäjän joukkuetta pysäyttää enää mikään? Ilta näyttää.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia