lauantai, 16 huhtikuu 2011 00:50

Jukka Jalonen: "Kaikki kunnia Saksalle" - Otteluraportti

Kirjoittanut JANNE LAHTI

leijonat-moskovan-turnaus-euro-hockey-tour-1st-channel-cup-hartwall-areena-pasi-nurminen-jukka-jalonen-040.jpg

Suomen ja Saksan toinen kohtaaminen vuorokauden sisään ja lukemat toisen kerran 4-2 – tällä kertaa tosin valitettavasti kotijoukkue ensin mainittuna. Saksan ensimmäisen erän kolme maalia tuottanut tehohetki varmisti historiallisen voiton Saksalle.


Saksa – Suomi 4-2 (3-0, 1-1, 0-1)

Torvisoittokunta, Urmel-maskotti ja upeasti kannustanut kotiyleisö loivat upeat puitteet Nordhornin kylmään, mutta tunnelmalliseen jäähalliin. Tilannetta ei pahentanut kotijoukkueen upea avauserä. Tulostaulun kello näytti vain reilua 11 minuuttia, kun tilanne oli jo 3-0 Saksalle. Ja kaikki maalit Leijonien omien virheiden avustuksella, tippaakaan vähättelemättä maalintekijöitä, jotka paikan tullen iskivät mustan Leijonien maaliin.

Toisen erän alku oli Leijonille painajaismainen. Erätauolla haettu hyvä tsemppi katkesi heti kärkeen, kun Saksa iski neljännen maalinsa. Erää oli tässä vaiheessa ehditty tahkoamaan vain vaivaiset kuusi sekuntia. Murska-alku pisti hetkeksi Leijonien päät painuksiin, mutta Mikko Mäenpään siniviivalta ruuhkan keskelle ampuma jäänuoliainen, joka löysi tiensä Saksan maaliin asti, nosti Leijonat henkisesti peliin mukaan.

Tämän illan peli oli kovin näistä kuudesta kevään maaottelusta.

Kolmannessa erässä pelin henki oli selvä, Saksa varjeli johtoaan ja Suomi yritti vimmatusti lisämaaleja. Tällä kertaa yritys tuotti vain yhden Jarkko Immosen viimeistelemän lisäosuman, joten Saksalle ensimmäinen voitto Suomesta 16 vuoteen oli tosiasia. Saksa pääsi yrittämään viidettäkin maalia rankkarista pari minuuttia ennen loppua, mutta Niko Hovinen torjui vakuuttavasti saksalaishyökkääjän yrityksen.

– Pystyimme jatkamaan siitä, mihin eilisessä pelissä lopetimme. Ja kun tällä kertaa teimme maalit oikeaan aikaan, niin tuloksena oli historiallinen voitto, kertoi Saksan päävalmentaja Uwe Krupp heti pelin jälkeen.

– Tämän illan peli oli kovin näistä kuudesta kevään maaottelusta. Emme olleet ottelun alussa terävimmillämme, mutta kaikki kunnia Saksalle, joka pelasi todella hyvin ja ansaitsi voittonsa, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi pelin kulkua.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia