sunnuntai, 24 huhtikuu 2011 00:08

Jukka Jalonen: "Olimme riittävästi Ruotsia parempia"

Kirjoittanut JANNE LAHTI

finland-vaakuna.png

Leijonat palasi voittojen tielle lauantai-illan tshekkiläisessä huumassa. Suomi taisteli upeasti, teki kaksi maalia ja piti Ruotsin nollilla upeasti kannustaneen yleisön tuella. Brnossa nähtiin kaiken kaikkiaan hieno kiekkoilta.


Ruotsi-Suomi 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Päivällä aiemmin pelatusta Tsekki-Venäjä -ottelusta jäi yllättävänkin paljon katsojia seuraamaan Suomen ja Ruotsin iltapeliä, lähes täysitupa. Brnolaisten kansoittama yleisömeri oli ensimmäisen erän ensimmäisiltä minuuteilta vahvasti Leijonien takana. Suomi-kannustushuudot tshekki-aksentilla kuulostivat komeilta!

Yleisön mekkala ja yleinen hyvä tunnelma loivat hyvät puitteet vauhdikkaalle avauserälle. Joukkueet luistelivat rivakasti molempiin suuntiin, mikä toi peliin hyvän pelitemmon. Maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty, mutta molemmille joukkueille siunaantui kuitenkin pari hyvää paikkaa, jotka Leijona-vahti Teemu Lassila torjui taidolla ja ruotsalainen virkaveli enemmänkin tuurilla - siltä se ainakin näytti katsomoon.

Toinen erä oli erikoistilannepelaamista, tuomarien pilli soi kiivaaseen tahtiin ja miehiä istui parhaimmillaan jäähypukilla yhteensä viisi kappaletta. Reilusta ylivoima-ajasta huolimatta yv-maaleja ei erässä nähty. Punalamppu saatiin kuitenkin kerran palamaan ja mikä hienointa, niin Suomen toimesta. Petteri Nokelaisen ja Jesse Joensuun erinomainen alivoimapeli sai mahtavan palkinnon, kun Joensuun ahdistama maalivahti syötti kiekon suoraan Nokelaiselle, joka pääsi kiittämään ja kuittaamaan uransa ensimmäinen A-maaottelumaalin tyhjään Ruotsin rysään.

Kolmanteen erään lähdettiin Leijonien 0-1 –johtoasemassa. Ruotsi yritti kammeta rinnalle, mutta Leijonien hyvä puolustuspeli ja upeasti torjunut Lassila riittivät pitämään Suomen johtoasemassa. Ruotsin kiri tyrehtyi David Petrasekin hölmöilyyn pari minuuttia ennen loppua, kun mies torppasi rumasti Sami Lepistöä suoraan leukaan. Petrasekille 2+2 minuutin jäähy ja Ruotsin tasoitusmahdollisuudet hupenivat minimiin.

Suomi ja Janne Niskala paranteli lopun ylivoimalla voittolukemia upealla rannelaukauksella. Magnitogorsk-puolustaja pääsi kävelemään viivasta muutaman metrin ja Ruotsin maalivahti oli voimaton miehen laukauksen sujahtaessa vastustamattomasti takakulmaan. Leijonille siis komea taisteluvoitto lukemin 0-2 - Suomen parhaana palkittiin ansaitusti maalivahti Lassila.

– Me ei voida lähteä maali-iloitteluun vaan meidän pitää pystyä joka ilta tiiviiseen puolustuspeliin sekä kovaan taisteluun. Näissä asioissa onnistuttiin tänään ja olimme riittävästi naapuria parempia, päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi voiton avaimia heti taiston tauottua.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia