maanantai, 09 toukokuu 2011 11:55

Haastattelu: Petteri Nokelainen valmiina Venäjää ja Jevgeni Artjuhinia vastaan

Kirjoittanut

Nokelainen_Petteri_MM2011_passikuva.jpg

Viisi kautta NHL:ssä pelannut ja täksi kaudeksi SM-liigaan palannut Petteri Nokelainen on tottunut kovaan ja fyysiseen peliin. Sellainen on varmasti luvassa tänäänkin, kun Suomi kohtaa Venäjän jatkolohkon viimeisessä ottelussaan. Jos Leijonat voittaa varsinaisella peliajalla, sijoittuu Suomi lohkossa toiseksi ja saa vastaansa toisen jatkolohkon kolmosen puolivälierissä.


Venäjä vahvistui supertähti Aleksandr Ovetshkinilla, mutta itänaapurin kohutuin pelaaja on ollut kolossimainen Jevgeni Artjuhin. Hän teloi eilisessä ottelussa kaksi tshekkiä sairastuvalle, ja Artjuhinin epämääräiset otteet muistetaan myös Leijonissa, kun venäläinen tappeli kolmen suomalaispelaajan kanssa Tshekin turnauksessa juuri ennen MM-kisoja.

Ensimmäistä miesten MM-turnaustaan pelaava Nokelainen tuntee Artjuhinin hyvin. He pelasivat yhden kauden yhdessä Anaheimissa.

- Itse asiassa hän on hyvinkin leppoisa kaveri jään ulkopuolella. Kaukalossa hän on tietysti vahva ja nopea, ja taklaukset ovat painavia. Meidän pitää vain olla hereillä ja pitää pää pystyssä. Jos hän taklaa, otetaan se taklaus vastaan, ja taklataan takaisin kun on paikka. Ei se sen kummallisempaa ole.

- Ei meidän kannata mitenkään erityisesti valmistautua pelaamaan yhtä miestä vastaan. Jos pelaamme tiivistä viisikkopeliä ja pidämme taitavat venäläiset pois parhailta maalipaikoilta, niin hyvä siitä tulee. Heillä on olympiatason joukkue, mutta niin on Tshekillä ja Slovakiallakin. Kaikki joukkueet ovat kovia.

Nokelainen on viihtynyt ensimmäisissä MM-kisoissaan mainiosti. Peli- ja harjoitusrytmiin tottuminen ei ole aiheuttanut hankaluuksia.

- Ei ole tullut eteen oikeastaan mitään yllättävää. On ollut hienoa päästä pelaamaan täällä ja joukkueessa on mahtava yhteishenki. Nyt vain nautitaan, Nokelainen sanoo.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:26

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia