sunnuntai, 08 toukokuu 2011 00:21

Leijonien puolivälieräpaikka varmistui - "Ohjelma on kuin meille pedattu"

Kirjoittanut

110507_HHOF_FIN_SVK_MatthewManor.jpg

Suomi varmisti paikkansa MM-kisojen puolivälierissä kukistamalla lauantai-iltana jatkolohkon ottelussa isäntämaa Slovakian maalein 2-1. Päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi ottelua tyytyväisenä YLE Urheilun haastattelussa heti pelin päätyttyä.


- Ensimmäinen erä oli vähän nihkeä, mutta toinen oli todella hyvä meiltä ja olimme ylivoimaisia siinä. Mutta maalinteko, samaa vanhaa virttä pitää yhä laulaa. Onneksi hanat aukesivat kolmannessa, Jalonen sanoi YLE Urheilun haastattelussa.

Slovakia johti ottelua kahden erän jälkeen 1-0, mutta Leijonat rynni päätöserässä ohi kahdella Tuomo Ruudun maalilla. Tähän otteluun koottu ykkösketju Tuomo Ruutu - Mikko Koivu - Mika Pyörälä pelasi hienon pelin ja otti ratkaisijan roolin.

- He olivat tänään dominoiva kenttä, samoin Jarkko Immosen kenttä toimi hyvin ja varmasti toimivat jatkossakin, Jalonen totesi.

Leijonat on Bratislavassa osoittanut kirikykynsä ja noussut Latviaa, Saksaa ja Slovakiaa vastaan takaa-ajoasemista voittoon.

- Joukkue pelaa maltilla ja kärsivällisesti, se on hienoa asia. Emme mene paniikkiin ja uskomme siihen, että jossain vaiheessa, kun hyvin pelaamme, peli tuo maalipaikan ja limppu menee sisään. Parissa viimeisimmässä pelissä on syntynyt erikoisiakin maaleja, mutta huippupaikoista ei aina ole mennyt. Kaikki silti lasketaan, Jalonen sanoi YLE Urheilulle.

Leijonien kohdalla on tänäkin keväänä puhuttu paljon maalinteosta. Jalonen uskoo siinäkin asiassa kärsivällisyyteen.

- Me pyrimme olemaan kärsivällisiä. Meillä on varmasti ollut eniten maalipaikkoja tässä turnauksessa, mutta maaleja emme ole tehneet yhtä hyvällä prosentilla kuin ehkä joku toinen joukkue. Mutta voitot ratkaisevat ja tänään riitti kaksi maalia, ollaan tyytyväisiä siitä. Pelasimme taas tänään pari erää hyvää peliä.

Sunnuntai on Leijonilla huilipäivä. Maanantaina ratkaistaan Suomen lopullinen sijoitus jatkolohkossa, kun vastaan asettuu Venäjä. Jalosen mukaan otteluohjelma on Suomen näkökulmasta erinomainen.

- Meillä on hyvä rytmi. Oli back-to-back -pelit nyt, pari peliä peräkkäin, ja voitimme ne molemmat. Nyt saamme ottaa happea, sitten pelaamme yhden pelin ja sen jälkeen saamme jälleen huilata vähintään yhden päivän. Tämä on kuin meille pedattu, Jalonen arvioi YLE Urheilulle.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:26

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia