perjantai, 06 toukokuu 2011 12:02

Haastattelu: Topi Jaakola jahtaa ensimmäistä aikuisten MM-mitaliaan

Kirjoittanut

Jaakola_Topi_passikuva_MM2011_750.jpg

Kolmansissa aikuisten MM-kisoissaan pelaava puolustaja Topi Jaakola on saanut osakseen paljon menestystä. Hänellä on neljä Suomen mestaruutta kärppävuosilta, kaksi nuorten MM-pronssia sekä yksi pronssi alle 18-vuotiaiden MM-kisoista.


A-maajoukkueessa arvometallia ei ole Jaakolalle suotu. Sveitsin kisoissa 2009 Suomi hävisi puolivälierissä USA:lle ja viime keväänä Saksassa tie nousi pystyyn samassa vaiheessa Tshekkiä vastaan.

- Ne ovat olleet kirveleviä tappioita, Jaakola myöntää.

- Tänä vuonna vastaava tilanne vältetään sillä, että meillä on kova usko omaan tekemiseemme, mutta ennen kaikkea meidän täytyy elää hetkessä. Emme voi katsoa taakse tai eteen, pitää vain osata nauttia siitä hetkestä.

Tänään Suomi saa vastaansa Saksan, joka on pelannut mainiosti. Myös Jaakola tietää Saksan vaarallisuuden.

- Saksa on jo voittanut pari kovaa kiekkomaata. Joukkue pelaa erittäin hyvin ja kurinalaisesti, ja meidän täytyy tehdä täysi päivätyö, jotta voitto tulee.

Kolmen pelatun ottelun perusteella Jaakola sanoo suomalaisten pelin olevan melko hyvin uomissaan.

- Olemme uskaltaneet pelata omilla vahvuuksillamme jokaisessa pelissä. Olemme itse ottaneet otteen peleissä ja kiekkokontrolli on ollut hyvää. Myös maalivahtipeli on ollut Leijonien vahvuus.

- Selkeä parantamisen kohde löytyy jäähyistä. Tshekkiä vastaan saimme kahdeksan kaksiminuuttista ja se on liikaa. Jäähymäärä pitäisi saada pudotettua kahteen tai kolmeen. Jäähyttömyys on voittavan joukkueen merkki.

Suomen ja Saksan välinen ottelu alkaa kello 17.15 Suomen aikaa.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:26

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia