tiistai, 03 toukokuu 2011 00:51

Suomi ja Latvia maalasivat ylivoimalla - Jaloselta kehut Granlundille

Kirjoittanut

110502_HHOF_FIN_LAT_MikaPyorala_EdgarsMasalskis_MatthewManor.jpg

Suomen ja Latvian kamppailussa nähtiin neljä erikoistilannemaalia ja ratkaisu voittomaalikisassa. Suomi otti loppuluvuin 3-2 kaksi pistettä, jotka saattavat osoittautua todella arvokkaiksi ynnättäessä pisteitä ja sijoituksia jatkolohkossa.


Suomi on tehnyt MM-turnauksen kahdessa ottelussaan jo viisi ylivoimamaalia. Päävalmentaja Jukka Jalonen kiinnitti kuitenkin pelin jälkeen huomiota siihen, että erikoistilanteissa soi myös omissa - Latvia iski molemmat maalinsa ylivoimalla.

- Ideana oli, että peli tuo lopulta maalipaikat, ei pidä intoilla liikaa. Kolmas erä oli nousujohteinen ja meillä oli paikkoja ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta emme olleet tarpeeksi teräviä maalinteossa. Alivoimapelimme vuosi, montaa av:tä ei ollut, mutta päästimme kaksi maalia. Se on huono asia, Jalonen summasi YLE Urheilun haastattelussa.

- Meiltä loppui vauhti keskialueen avauspelissä Latvian träppiä vastaan. Olisi pitänyt hakea koko viisikon voimin vauhtia syvemmältä ja maltillisemmin. Nyt hakkasimme päätämme seinään ja sämpläsimme liikaa kiekon kanssa, Jalonen sanoi YLE Urheilulle.

110502_Jalonen_rinki_644x413.jpg

Suomen parhaana pelaajana palkittu hyökkääjä Jarkko Immonen merkkautti tehot 1+1. Leijonien toisesta maalista vastasi Niko Kapanen. Mikael Granlund (0+2) pohjusti molemmat osumat, eivätkä nuorukaisen erinomaiset otteet jääneet päävalmentajalta huomaamatta.

- Loistava pelaaja, tärkeä osa joukkuettamme ja erityisesti erikoistilanteita. "Mikke" on tullut huikeasti joukkueeseen mukaan, Jalonen arvioi joukkueen kuopuksen esitykset.

Voittomaalikilpailussa ratkaisuroolit otti kaksikko Jarkko Immonen - Mikko Koivu. Kaksikko teki aivan upeat maalit, ja kun maalivahti Teemu Lassila torjui latvialaisten yritykset, Suomi otti ottelusta kaksi pistettä.

Teemu Lassila torjui MM-debyyttipelissään 23 kertaa.

Alkulohko D:n voitto ratkaistaan keskiviikkona ottelussa Suomi-Tshekki. Latvia ja Tanska ratkaisevat keskinäisessä ottelussaan lohkon kolmannen sijan kohtalon.  Keskiviikon otteluiden jälkeen laskeskellaan pisteet, jotka kolme parasta joukkuetta saavat mukaansa jatkolohkoihin.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:27

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia