maanantai, 02 toukokuu 2011 13:10

Haastattelu: Lasse Kukkonen ei kummeksu yllätystuloksia

Kirjoittanut

Kukkonen_Lasse_Leijonat_2010.jpg

Suomen MM-joukkueen kokenein puolustaja Lasse Kukkonen on pelannut MM-kisoissa keväästä 2005 lähtien. Nyt menossa on miehen kuuden MM-turnaus, sillä väliin jäivät kevään 2008 Kanadan kisat, kun Kukkosen edustama Philadelphia Flyers pelasi pudotuspeleissä.


Kukkonen sanoo, että Slovakian MM-kisojen yllättävät tulokset eivät ole yllättäneet häntä.

- Tämä on ollut nähtävissä jo muutaman vuoden ajan. Tasoerot pienenevät ja jääkiekko kansainvälistyy. Pienet maat kurovat eroa isompiin kiinni ja se on hieno asia jääkiekolle. Näissä kisoissa ei ole enää helppoja otteluita, vaan voittaakseen pitää pelata hyvin ja onnistua.

Kukkonen pelasi Tanskaa vastaan Topi Jaakolan parina. Leijonat käyttää neljää puolustajaparia, mikä on Kukkosen mielestä hyvä asia.

- Moni on ehkä tottunut pelaamaan kuudella pakilla, mutta kahdeksan puolustajan peluuttaminen on toiminut maajoukkueessa. Me saamme aina tuoreita jalkoja kaukaloon, ja se on kovassa turnauksessa hyvä asia.

Suomi kohtaa tänään iltaottelussa Latvian, joka hävisi oman MM-avauksensa Tshekille. Kukkonen tietää, että Leijonat saa vastaansa taitavan joukkueen.

- Latvia on liikkuva joukkue, joka puolustaa hyvin ja iskee nopeilla vastahyökkäyksillä. Heillä on taitavia yksilöitä, ja pelaajat tuntevat toisensa hyvin. Heillä on ollut sama runko koossa jo pitkään ja suuri osa pelaajista pelaa samassa seurajoukkueessakin.

Latvian 22 MM-pelaajasta peräti 12 edusti päättyneellä kaudella KHL-seura Riian Dynamoa.

Ottelu alkaa kello 21.15 Suomen aikaa.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:27

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia