sunnuntai, 01 toukokuu 2011 12:00

Haastattelu: Petri Vehanen tyytyväinen Leijonien MM-avaukseen

Kirjoittanut

amj_petri_vehanen_k722.jpg
KHL-liigan Ak Bars Kazanin ykkösmaalivahtina päättyneella sarjakaudella pelannut Petri Vehanen kuuluu niihin leijonapelaajiin, jotka ovat nousseet arvokisapelaajiksi myöhäisemmällä iällä.

 Vehanen, joka täyttää 34 vuotta ensi lokakuussa, pelasi ensimmäiset MM-kisansa Kanadassa 2008. Hän vartioi Leijonien maalia myös viime keväänä Saksassa. Lauantaina hän avasi kolmannet MM-kisansa voitolla Tanskasta.

- Joukkue pelasi todella ehjän ottelun. Maalivahdin kannalta peli oli hankala, kun laukauksia tuli harvakseltaan. Silloin joutuu tekemään paljon töitä pääkopan kanssa, että keskittyminen pysyy kasassa. Mieluummin vetoja saisi tulla tasaisemmin, niin peliin pääsee sisään automaattisesti, kahdeksan kertaa Tanska-ottelussa torjunut Vehanen sanoi.

Hän kertoi kommunikoinnin puolustajien kanssa sujuvan hyvin jo MM-kisojen alkumetreillä.

- Joukkueessa ei ole yhtään puolustajaa, jonka kanssa en olisi pelannut. Puhumme jäällä paljon ja kaikilla on tietty pelisapluuna selvillä.

Suomi kohtaa alkulohkonsa toisessa ottelussa maanantaina Latvian. Vehanen katsoi eilen Tshekin ja Latvian välisen ottelun ja tietää, että huomenna vastaan tulee vaarallinen joukkue.

- Latvia puolustaa hyvin ja pystyy vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Vehasella on huomenna huilivuoro, kun Teemu Lassila on Leijonien maalilla.

Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto, kuva-arkisto

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:27

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia